Meitä ei äiskän kaa nukuttanut eilen illal. Siks mentiin partsille yökaffeel. Taivaan peitti ohut pilviverho. Tunnelma oli taianomainen, Pilvet kiisivät puidenlatvoja hipoen. Kuu yritti kurkkia meitä. Äkkiä se helotti melkein täytenä männyn latvan yläpuolella. Äiskä haki Nikonin. Räpsi ja räpsi.

Se sai tämmösen kuukotuksen aikaseks.

Aamul nukuttiin pitkään. Aurinko kruunasi päivän. Tuula, äiskän sekku soitti et lähetkö katsoon Kallioon kirjahyllyy. Äiskä lähti siltä istumalta. Vilkutteli ja huikkas: "Oo sit kilttinä tyttönä, äiskä tulee kohta takaisin. Mä hyppäsin hyllyyn. Äiskä viipyi. Kun se viimein tuli en viittinyt ees tervehtii. Nukuin nekku seinäänpäin ja annoin sen touhottaa omiaan. Äiskä kurkki mua ja tokas; "Otitko nokkiis kun viivyin näin kauan. Hyppää alas ja tuu katsoon minkälainen huonekalu Kolmannella linjalla oli." Mä hidastelin. Tympi äiskän jutut. Se jatko kun näytti kuvaa: "Laita otos blogiis, niin Jannekin näkee sen."

Tää on oikeestaan aika hieno, jos Janne ei ota sitä, me otetaan. Saan siitä kunnon kiipeilytelineen ittelleni. Pitää vain keksii miten se kuljetetaan keskustast lähiöön mahdollisimman halval. Mä tietty voisin sen hakee kauppakärryil pala kerrallaan. Ei tulis hintavaks. Taidan ehdottaa tota äiskäl.