Isänisänisä ja äiti vihittiin vuonna 1877. Perheeseen syntyi kolme lasta, joista isänisä Janne l. Juho Iisakinpoika keskimmäisenä. Perhe asui Himangalla. Kolmannen lapsen syntymän jälkeen Iisak Isakinpoika Torvi alkoi suunnittelemaan matkaa rapakon taakse. Matka talorahoja tienaamaan toteutui joskus vuosisadan vaihteessa. Ehkä merimiehenä. Ainakin sellaiset tiedot löytyivät eräästä Isak Isakinpojasta.

Lasten äiti Anna Brita Johansdr. jäi tyttären ja kahden pojan kanssa Suomeen. Britan ja Isakin poika Janne avioutui vuonna 1901. Hän muutti Pleunaan ja Typpöön nuoren vaimonsa perheen kanssa. Myös Jannen äiti Brita o.s Tulin ent. Tuliniemi asui poikansa vaimon perheen luona.

Vuosia kului. Isakki Amerikassa oli saanut talorahat tienattua ja oli matkalla kotiin, mutta joutui ryöstetyksi. Ryöstön yhteydessä hänet tapettiin.

Janne matkusti Isakin pojista ensimmäisenä Amerikkaan. Ilmeisesti isänsä kohtaloa selvittämään. Hän viipyi matkalla kaksi vuotta. Hilja Maria o.s. Alin jäi vuonna 1902 syntyneen Toivo pojan kanssa isää odottelemaan. Kun isä palasi Suomeen seuraava lapsista meidän perheen isä- Veikko syntyi vuonna 1906.

Passitietojen mukaan Isakin ja Britan toinen poika Otto kävi kaksi kertaa Amerikassa, mutta ei ilmeisesti pystynyt selvittämään isänsä kohtaloa.

(Eyrestä löytyy hautatiedot, Touli Isak Isakinpoika kuöllut 20-luvulla??)