Äiskän paikka kuunnella Celian kirjoja. Niitä on tippunutkin tiuhaan postiluukusta. Äiskä pysyy hereillä. Pysyy ja pysyy, jos ei pysy se tauottaa suosiolla kuuntelulaitteen ja jatkaa sitten virkeänä. Vaikka. En mä ole: äiskää virkeänä nähnyt vuosiin. Aina on joku syy nuokkua. Nyt se oli piikki käsivarteen maanantaina. Tuli kuumetta, lihaskipua, armotonta väsymystä. Maha reistaili vanhaan malliin. Siitä äiskä ei mulle valita. Ei kehtaa ku jätti syksyllä lääkärissä käynnin väliin.

Tänä aamuna meidät herätti Lizt. Äiskä pisti vauhtia aamutoimiin. Pian kilahti ovikello. Äiskä työnsi peuainepakkauksen ja viiskyt egee Jannelle. Kuulin et Jannella on pyykkivuoro. Kiire oli hirmuinen. Vuoronsa saattaa menettää jos ei ole ajoissa lataamassa koneita. Äiskä pelasti poikansa. Poika saa puhdasta päälleen. Nanna vuoteeseen lakanat ja Banzokin pestyn makuu- alustan. Kai!

No äiskä napsi aamupalaksi ison kasan pillereitä, vanhoja lettuja, saronin ja hapankaalia. Mä: kania liivattees ja vettä.Sit luettiin kaik aviisit. Äiskä viel lopuksi vanhan kuukausiliitteen. Siitä oravanpyörästä hypänneestä pariskunnasta maailman eri kolkissa. Ne ruokki rotatkin asunnossaan, varjellakseen hipiäänsä puremilta. Ja kirjoittivat kirjoja saadakseen pientä purtavaa ja matkarahaa seuraavaan kotimaahan. Elämä on valintoja. Sanon. Ainakin toisinaan. Miehellä kyl ikävä lapsiaan edellisistä liitoistaan. Naisella ei. Kyl mä naukuisin surkeena, jos äiskä mut jättäis. Onneks se ei oo oravanpyörässä. Koskaan ollutkaan. En oo ainakaan kuullut.

Kamut sellaista tänään. Nurmikot kukoistaa edelleen. Sain ma ruohotukon ja hyvää oli.