28.8.2008 klo 14.15

Potilas tänään selvästi ollut kontaktissa. Pyritään vielä aktiivisesti miinustamaan ja vieroittamaan ventilaattorista. Menestyksekkäästi ollut tänään flow-generaattorilla tunnin ajan. Yritetään myös mopilisoida potilasta istuma-asentoon. Potilaalla jo mennyt useiden päivien ajan enteraalista nutritiota. Ventrikkeliretentiota ei ole eikä vatsan sisäinen paine ole noussut 16 korkeammalle. Vatsa on palpoiden pehmeä ja suoliäänet tänään kuultavissa.

Erika Wilkmann/ sairaalalääläri/ ms

" Suunnittelen ja teen matkoja yksin. Makaan sairaalavuoteessa kytkettynä erilaisiin koneisiin. Teen siten matkaa lentokoneessa. Kone joutuu vähänväliä yllättäviin ja vaarallisiin tilanteisiin. Matka tuntuu kestävän ikuisesti. Lopulta  lentokone laskeutuu rytisten ja syttyy tuleen. Paikalla valmiina olevat palokunnat työskentelevät pitkään pelastustehtävissä. Kuolleita on paljon. Lopulta jäljelle jää vain hiiltynyt runko.

"Jatkan matkaa HKL:n bussilla. Menemme Lappiin saakka. Matka kestää useita päiviä pauineen. Paluumatkan loppuosan teen taxilla, sillä myöskin bussi tuhoutui onnettomuudessa. "

"Vanhempani ja sisarukseni ovat luonani. Kuulen aulasta Raijan ja Juhan äänet. He käyvät katsomassa minua sairaalassa ennen matkaansa Brasiliaan. Olen lentokentällä heitä saattamassa. Monenlaisten ongelmien jälkeen he viimein nousevat lentokoneeseen."